+45 86 41 24 40 rgf@rgf.dk

Den 23. februar fylder RgF 150 år. Det fejres med reception kl. 14.00-17.00 i RgF Hallen, Østre Boulevard 29, 8930 Randers NØ.

” Et 150 års jubilæum skal selvfølgelig fejres. Vi har set frem til dagen og vil gerne gøre jubilæet synligt, så det kan mærkes hos både foreningens medlemmer, venner og samarbejdspartnere”, siger Peter Schøning formand for RgF gennem snart 39 år.

RgF er Stiftet i 1872 og er RgF Danmarks ældste gymnastikforening og i øvrigt byens største forening, Fejringen af 150-års-jubilæet starter på stiftelsesdagen den 23. februar med en reception, men der sker meget mere i løbet af foråret.

Det enkelte medlem skal naturligvis også mærke, at RgF fylder 150 år, og derfor uddeles fødselsdagskage til alle medlemmer i hele jubilæumsugen.

RgF har i samarbejde med Museum Østjylland lavet en mini-udstilling, hvor man kan opdage historien om den gamle forening. Man kan se eller gense gamle gymnastikdragter og billeder fra en svunden tid, og måske opdager man sit tidligere jazzgymnastikhold på et af billederne. Man kan også på museet tage på en spændende rejse ind i gymnastikkens verden, når historiker og tidligere elitegymnast, Else Trangbæk, holder foredraget ”Et par Randershistorier om gymnastik og sport” tirsdag den 22. marts, hvor hun blandt andet fortæller om landets første gymnastikforening, RgF og kajakroeren Karen Hoff.

RgF – et liv i bevægelse er foreningens motto, og lever flot op til det, når de leverer historiske og helt up-to-date gymnastikopvisninger til Kulturhusdagen den 5. marts.

Helt særligt har RgF også sikret en aftale med DGIs Verdenshold om, at de kommer og laver deres imponerende show i Arena Randers den 11. april 2022. Her kan man blandt andet opleve to randrusianere Daniel Hove-Nielsen og Mads Amstrup Andreasen.

” Vi glæder os til det hele, og håber at rigtig mange vil få nogle helt fantastiske oplevelser”, slutter formanden.

Foto: Arkiv, RgFs Præsentationsopvisning har været en del af foreningen lige siden grundlæggelsen.

Kontakt: formand Peter Schøning, 20405357 / forretningsfører Torben “Totte” Kjeldsen, 40119608