+45 86 41 24 40 rgf@rgf.dk

Fire gymnaster fra RgF er udtaget til at repræsenterer Danmark ved EM i TeamGym.

De fire RgF gymnaster, som har klaret sig igennem to selektioner siden udtagelsen til bruttotruppen i december 2021, er Steven Nash, Signe Lønberg Posorski, Victor Casper Kjeldsen og Jonathan Winkel Vestergaard.

Faktisk har de alle sammen klaret sig så godt, at de har tilkæmpet sig en fast plads på hver deres hold og er med i startopstillingen til både kvalifikationsrunden og i en forventelig finale.

Stor international erfaring – De tre RgF seniorgymnaster er erfarne i international sammenhæng. Steven Nash har hele 5 Europamesterskaber og 3 Nordiske mesterskaber på CV’et. Signe Posorsky vandt sammen med Victor Kjeldsen EM-guld med juniormix landsholdet tilbage i 2018, og derudover kan Victor Kjeldsen tilføje endnu et Europamesterskab samt to Nordiske mesterskaber til samlingen.

Jonathan Vestergaard er udtaget for første gang og skal med sin deltagelse opnå en masse international erfaring og forhåbentlig også en medalje.

Til daglig er de alle tilknyttet RgFs TeamGym hold – i daglig tale kaldet RgF Springholdet, hvor de er henholdsvis gymnaster og instruktører.

EM konkurrencen – Der skal kåres i alt 6 Europamestre i følgende kategorier: juniormix, juniorpige, juniordreng, seniormix, seniordamer og seniorherre. Konkurrencen i de seks kategorier består af en kvalifikationsrunde og en finale. De 6 bedste nationer i kvalifikationen skal kæmpe om medaljer i finalen. Der er en klar forventning til, at alle danske hold kvalificerer sig til finalen.

Der skal konkurreres i tre discipliner: trampolinspring, tumbling (banespring) og en rytmisk koreografi. Point fra de tre discipliner lægges sammen, og nationen med den højeste score kan kalde sig europamester. Hvert hold består af 10 gymnaster og to reserver. Reserverne sættes kun ind i tilfælde af en skade.

EM afholdes i Luxembourg fra onsdag den 14. til lørdag den 17. september og livestreames via Youtube. Vi deler link på Facebook og Instagram, når konkurrencerne nærmer sig.  

Foto: Fra venstre Steven Nash, Victor Casper Kjeldsen, Signe Lønberg Posorsky og Jonathan Winkel Vestergaard.

FAKTA

Landshold:

  • Jonathan Winkel Vestergaard (16 år) udtaget til juniormix landsholdet.
  • Signe Lønberg Posorski (20 år) udtaget til seniordame landsholdet.
  • Victor Casper Kjeldsen 20 år udtaget til seniormix landsholdet.
  • Steven Nash (31 år) udtaget til seniorherre landsholdet.

 

GymDanmarks målsætning for holdene:

  • Junior Mix: Opnå udvikling og erfaring i internationale konkurrencer.
  • Senior Mix: Kæmpe med om guld.
  • Senior Damer: Kæmpe med om medaljer.
  • Senior Herre: Kæmpe med om guld.

Danmark deltog ikke ved EM i 2021 pga. Corona pandemien.

Link til GymDanmarks informationsside: https://gymdanmark.dk/konkurrence/41212/

European Gymnastics officielle informationsside: https://www.europeangymnastics.com/event/2022-european-championships-teamgym/overview

Yderligere information: forretningsfører I RgF Torben ”Totte” Kjeldsen, 40119608