+45 86 41 24 40 rgf@rgf.dk

RgF har af flere omgange haft Grand Prix gymnastik hold.

Grand Prix gymnastik er en konkurrence-disciplin indenfor rytmisk gymnastik, hvor man laver rytmiske serier med og uden redskaber.

Jeg underviste Grand Prix hold for ca. 35 år siden. Dengang fik vi tilsendt et kassettebånd med konkurrence-melodien, og herefter skulle vi så lave en konkurrenceserie til denne melodi, om vi kunne lide den eller ej.

Gymnastiktøjet, som pigerne havde på var helt almindelige dragter uden pynt.

Det var lidt trivielt at høre den samme melodi på hele konkurrencedagen, men alligevel også spændende at se, hvad de andre instruktører havde fået ud af lige netop denne melodi i forhold til en selv.

I sæson 2021/2022 har vi tre Grand Prix hold i RgF:

  • 2 Mini-Mono-hold 8-12 år.
  • 1 Senior-hold

I dag bestemmer man selv, hvilken musik man vil bruge, og det er en fordel for instruktørerne, da man så har mulighed for at lave et tema – fx Disney eller lignende. På den måde kan man få både musikken, gymnasternes tøj, håropsætning osv. til at passe sammen, så det er med til at give gode karakterer både teknisk, koreografisk og udførelsesmæssigt.

Som noget nyt skal vi nu lave konkurrenceserien på gulvtæppe. Det er noget, som vores gymnaster er meget glade for, da de føler, at de tør lidt mere i forhold til acro-momenter og lignende.

For det meste har pigerne kjoler på lavet af forskellige slags stof, fyldt med rhinsten samt en håropsætning, der nu passer til kjole eller tema.

Når vi sammensætter en konkurrenceserie i dag, sidder vi med et regneark, da vi laver den tekniske del af serien ud fra, hvad vi mener, at pigerne kan lære i denne sæson.

Det er et stort arbejde at få lavet serien, men også utrolig spændende at komme til konkurrence og blive vurderet på det, som vi nu har lavet.

På Grand Prix holdene vægter vi fællesskabsfølelsen højt.

Derfor laver vi hvert år et fælles opvisningsprogram på ca. 30 minutter for alle 40 gymnaster, hvor pigerne viser deres konkurrence- og opvisningsserier på skift.

Her lærer pigerne at tage hensyn til hinanden både store som små.

Mange af vores gymnaster er ”stille piger”, som er generte og ikke rigtig tør stå frem, når de starter hos os, men vi gør meget for, at pigerne får en følelse af at kunne præstere, når vi er til konkurrencer, men også følelsen af, at hvis man skulle komme til at lave en fejl, så ”dør” vi ikke af det.

Vi har gennem årene oplevet, at selv de ”stille piger” bliver rigtig gode til at stå frem og lave solo-øvelser og lignende, og dette er en stor tilfredsstillelse hos alle instruktører, når vi oplever dette.

Alt i alt er det utrolig spændende at undervise og følge disse rytmiske gymnaster i deres dygtiggørelse og udvikling inden for Grand Prix gymnastikken.