+45 86 41 24 40 rgf@rgf.dk

Begynder fra 4 år

Begynder fra 4 år

Begynder er det andet niveau i vores svømmeskole. Her lærer børnene gennem leg og sjove aktiviteter at svømme crawl og rygcrawl på begynderniveau. Det er helt centralt, at det skal være sjovt og spændende at gå til svømning – derfor er den gode vandoplevelse det naturlige omdrejningspunkt for undervisningen, der er tilpasset børnenes alder og udvikling.

Forudsætningerne:
Mærke 1: Bevæge sig på lavt vand uden hjælpemidler og forælder, bevæge sig rundt i vandet, løb, gå og hop, komme ned i vandet selv (uden hjælp) og puste bobler i vandet med mund og næse.
Mærke 2: Holde balancen i vandet på et redskab – sidde, på mave, på ryg og benspark på mave og ryg.
Mærke 3: Dykke/få hovedet under vand uden at holde sig for næsen, sidde på et redskab i vandet og skabe fremdrift med armene og sætte af med benene fra kanten på mave og ryg.
Mærke 4: Hoppe i fra kanten, svømme hundesvømning fra kant til kant og flyde med hjælp.

Alle børn, der starter på et begynder svømmehold modtager ved sæson start deres helt egen Svømmebog. Børnene vil løbende i sæsonen blive testet i deres svømmefærdigheder, og når barnet har nået et nyt mål, vil de modtage et klistermærke til svømmebogen. På den måde kan vi sikre kvalitet og udvikling for vores svømmere. Når alle mærkerne for begynderholdet er opnået, så er barnet klar til at komme videre på Let Øvet.

Mål:
Mærke 5: Svømme/dykke under vandet, sætte af fra kanten på ryggen og maven, svømme i bølgegang og springe i vandet som en kugle/bombe
Mærke 6: Svømme 25 meter hundesvømning uden hjælpemidler og uden pause, lave delfinhop forlæns og baglæns med armtag, og holde vejret under vand i 5 sek.
Mærke 7: Svømme crawl på begynderniveau, svømme på siden og lave kolbøtter på lavt vand.
Mærke 8: Svømme rygcrawl på begynderniveau, flyde selv, hente en ring på bunden og svømme 50 meter uden pause.

Lektionerne varer 45 min.

OBS:
Svømmebriller bruges I alt undervisningen og er vigtig for at barnet kan følge med og lære svømmestilarterne.
Egne svømmefødder kan med fordel medbringes og bruges i undervisningen.